Меню сайту
Виховні заходи 2023-2024 н.р.

  Тиждень знань з безпеки життєдіяльності «Убезпеч своє життя»

З метою проведення цілеспрямованої профілактичної роботи щодо запобігання травматизму, виховання поважного ставлення до безпеки людини; усвідомлення необхідності вироблення навичок з дотримання правил поведінки у надзвичайних ситуаціях, підняття рівня інформаційно-просвітницької роботи з питань забезпечення безпечної життєдіяльності в період з 15.04.2024р. по 20.04.2024р. у ліцеї пройшов Тиждень знань з безпеки життєдіяльності «Убезпеч своє життя». В рамках тижневика із здобувачами освіти 1-11 кл. проведено бесіди:

- «Небезпечна дорога. Шлях до школи, додому» (1-А кл., вч. А.Зелінська);

 

- «Пожежна безпека. Безпека життєдіяльності» (1-Б кл., вч. В.Вікторова);

 

- "Правила безпечного користування електроприладами, побутовою технікою, газовими приладами, сірниками" (7-Б кл., вч. Т.Довженко);
 

 

- «Правила безпечного поводження на водоймах, у лісі» (4-Б кл., вч. Н.Можаєва);

 

- «Пожежна безпека. Безпека життєдіяльності. Профілактика всіх видів травматизму» (9-А кл., вч. В.Антонова);

 

- «Правила безпечного поводження у громадському транспорті, на автошляхах та залізниці» (9-А кл, вч. В.Антонова).

 

- «Основні правила поведінки при виявленні маловідомих предметів» (8-А кл., вч. К.Коваль);

 

- «Правила поведінки у разі виявлення підозрілих вибухонебезпечних предметів» (8-Б кл., вч. С.Міщенко);


Зі здобувачами освіти проведено флеш-моби, інформаційні п'ятихвилинки, вікторини з безпеки життєдіяльності.
З педагогічними працівниками проведено бесіду «Пам'ятай про безпеку життєдіяльності».

 

Тиждень охорони праці

З 15.04.2024 р. по 19.04.2024 р. в ліцеї проведено тиждень охорони праці, в рамках якого класними керівниками 1-11 кл. проведено виставку малюнків "Охорона праці очима дітей".

 

Вчителями А.Зелінською (1-А кл.), Н.Музичук (4-А кл.), Н.Можаєвою (4-Б кл.) проведено вікторину "Бережи здоров'я".

    

В.Арсеєнко (9-Б кл.), В.Антоновою (9-А кл.), К.Коваль (8-А кл.) організовано конкурс-вікторину на знання правил безпечної праці

  

«16 днів проти насильства»

Щороку з 25 листопада по 10 грудня в Україні проводиться Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства, жорстокого поводження, експлуатації дітей у цифровому просторі, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.На жаль, насильство трапляється у школі, на роботі, на вулиці, вдома й у соціальних мережах, як в умовах збройного конфлікту, так і в мирний час. Саме тому, Україна ратифікувала Стамбульську конвенцію і тим самим продемонструвала своє прагнення покласти край насильству щодо жінок.Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок розпочинає цю Всеукраїнську кампанію, то ж для підвищення обізнаності учасників освітнього процесу в комунальному закладі «Вінницький ліцей №36»  проведено низку інформаційно-просвітницьких заходів з інформування здобувачів освіти про існуючі види насильства, його запобігання та протидію, відмінність від випадкового прояву силу та збігу обставин.

    

 

 

Уроки доброти

28 листопада 2023 р. в закладі проведено уроки доброти. Вчителі обговорили із здобувачами освіти поняття благодійності, її важливість та вплив на життя людей, а також розглянули питання зміни уявлень суспільства про благодійність впродовж історичних епох.  

   

 

  Декадник толерантності

У закладі з 09.10.2023 р. по 20.10. 2023 р. проведено декадник толерантності.  

У «День посмішки та гарного настрою» проведено флешмоб «Подаруй світу усмішку». З великим задоволенням учні всіх класів та вчителі ділилися посмішками і гарним настроєм.
 
 
Відбулася виставка малюнків «Планета толерантності - мистецтво жити гідно», у якій брали участь учні 1-11 класів.
 
  
 
18.10.2023 р. представники учнівського врядування на чолі із педагогом організатором К.Коваль провели інформаційні п'ятихвилинки «Толерантність - це...» для учнів 5-9 класів. 

  

 

Місячник Цивільного захисту

З 18.09.2023р. по  18.10.2023р. в  закладі   відбувся Місячник Цивільного захисту, в рамках якого  проведено бесіди для здобувачів освіти:

- з питань поводження з  вибухонебезпечними предметами, легкозаймистими речовинами та матеріалами;

- під час сигналів «Повітряна тривога», «Увага всім»;

- на знання правил дорожнього руху та заходів щодо інформаційної безпеки, заборони розповсюдження фото/відео з місця пригоди;

- тренінг «Небезпека навколо нас».

 

 

Здобувачами освіти переглянуто відеофільми «Стихійні лиха», «Вогонь друг чи ворог», мультфільм «Безпека на дорозі. Правила дорожнього руху». 

   

Учасники освітнього процесу брали участь у виставці малюнків «Життя - найвища цінність. Бережи його». 

 

Проведено вікторину «Знай правила дорожнього руху», «Комфортно там, де безпечно». 

 

 

 

Тиждень протипожежної безпеки

З 02 жовтня по 06 жовтня 2023 р. у закладі проведено тиждень протипожежної безпеки. Класними керівниками та вчителями основ здоров'я з метою засвоєння правил поведінки в екстремальних ситуаціях,  безпечної поведінки на шкільному подвір'ї, засвоєння елементарних законів уникнення небезпек під час відпочинку на природі, проведено вікторини на знання правил пожежної безпеки та  бесіди під час класних годин на тему «Правила поведінки під час пожежі», переглянуто відеосюжети, мультфільми щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, у користуванні газом, розгадано кросворди, організовано виставку-конкурс дитячих малюнків «Обережно, вогонь!».

   

   

 
Тиждень безпеки дорожнього руху

З 01.09.2023 по 30.09.2023р . в закладі пройшов тижневик безпеки дорожнього руху. Під час тижневика проведено:

- інформаційний дайджест «Будь уважним на дорозі», в рамках якого здобувачі освіти дізнались  про правила дорожнього руху для пішоходів та велосипедистів;

  

- класні керівники провели  години спілкування: «Безпека перебування на вулицях: правила дорожнього руху»; «Дорожні знаки та їх значення»; «Дорожньо-транспортні пригоди».

  

    Бажаємо всім життя без дорожньо-транспортних пригод!

 
Патріотичний марафон

У період з 25.09. по 08.10.2023р. в закладі проведено патріотичний марафон «Разом до перемоги».

Організовано зустріч 5-А, 5-Б, 7-Б кл. з матір'ю загиблого випускника І. Далюка. Здобувачі освіти дізналися про життєвий шлях  захисника, його досягнення.

 

Учні 7-А кл. зустрілися  з ветераном ЗСУ А. Ряполовим, діти  ознайомилися  з функціями бойового медика.

 

На зустріч з учнями 8-Б кл. та 11 кл. була запрошена волонтерка Н. Сергієнко, яка розповіла про життя волонтерів та показала відео наслідків боїв.
 
 
Дружна загиблого учня нашого закладу Д. Лабунського розповіла учням 9-Б кл. про Дениса, його досягнення, а також про необхідність бути патріотом своєї держави.   
 
 
26.09-27.09.2023р. проведено благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. Всього зібрано 30109 гривень, на які придбано бронежилет 6 класу NIJ IV UKRDEF повна комплектація + плитоноска мультикам 8 підсумків для спец розділу 57-мої окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Кості Гордієнка.
 
 
 
З метою формування шанобливого ставлення до власної історії, учнями 7-9 кл. проведено виставку патріотичних мальописів  «Козацтво - сила України». 
   

Щоденно в ліцеї транслюється  відео для здобувачів освіти на вшанування пам'яті загиблих військових України.

Школярі долучились до плетіння захисної сітки, яку волонтери передали в зону бойових дій.

  

Благодійний фонд «ОВЕС» започаткував проєкт «Крила»: акцію збору кришечок від тари для харчових продуктів. Всі зібрані кришечки відправлено на переробку, а отримані кошти будуть перераховані на закупівлю БПЛА українського виробництва для підрозділу Збройних Сил України.  
  
 
 

    Тиждень з протидії булінгу

Протягом тижня у ліцеї відбулися просвітницькі заходи, спрямовані на інформування учасників освітнього процесу про шкільний булінг та відповідну адміністративну відповідальність.

- учні 5-8 кл. відвідали відео-лекторій « Протидія булінгу»,  під час якого ознайомлено присутніх  з причинами та потенційними наслідками булінгу;

 

- класні керівники провели  виховні години «Що робити у разу булінгу», ознайомивши дітей  із шляхами вирішення проблеми.