Меню сайту
Виховні заходи 2021-2022 н.р.
 

 День Конституції України

Основний Закон України відображає підсумки важкого, довгого, але славного шляху, який пройшов український народ, виборюючи незалежність і соборність. Дотримуватися Основного Закону, докладати зусилля для утвердження в Україні високих соціальних, економічних, гуманітарних стандартів - обов'язок кожного з нас.
З нагоди святкування дня конституції України класні колективи нашого закладу брали участь в онлайн виставці малюнків "Моя гордість - моя Конституція «Моя гордість - моя Конституція».
 
 

 Міжнародний день захисту дітей
 
Уже традиційно 1 червня відзначається Міжнародний день захисту дітей - «International Day for Protection of Children» ‒ прекрасне свято радості та надії. Саме в дітях продовження роду людського й здійснення своїх мрій і сподівань на краще.
Кожна дитина має повне право бути захищеною, розвиватися й навчатися для кращого майбутнього. Класні колективи нашого закладу брали участь в онлайн виставці малюнків «Ми-за щасливе дитинство» та провели виховні години «Хай буде дитинство щасливим».
 
 
 
«Квіти вдячності»: 9 тисяч квітучих кущів на знак вдячності за допомогу з усього світу
 
Фонд громади «Подільська громада» спільно з компанією «Dekoplant» зініціювали акцію «Квіти вдячності». Вона передбачає висадку декоративних квітучих кущів на Вінниччині. Кожне квітуче дерево стане подякою організації, місту чи країні за допомогу під час військових дій на території України. Учні та працівники нашого закладу, які є вимушеними переселенцями з інших міст та селищ України, стали учасниками акції. Серед саджанців - дейція та вейгела. Квітучі кущі стануть символом вдячності і водночас нового життя!
 
 
 
  Тиждень безпеки дорожнього руху
 
У рамках реалізації заходів ІІ Десятиліття дій з безпеки дорожнього руху 2021-2030 у світі 23-29 травня 2022 р. в Україні відбудеться І етап щорічного Тижня безпеки дорожнього руху із загальною темою «Безпека на дорогах в умовах воєнного стану».
Традиційно в нашому закладі проводиться низка цікавих заходів, метою яких є профілактика дорожньо-транспортного травматизму за участю дітей та усвідомлення необхідності вироблення навичок дотримання правил поведінки на дорозі. Проведено:
• онлайн виставку літератури «Твій друг - безпечний рух»;
• онлайн бесіди у колективах класів на теми: «Безпека перебування на вулицях» та «Дорожні знаки та їх значення»;
• онлайн інформаційний дайджест «Будь уважним на дорозі».
 
 
 
 
 День Європи
 
Щороку у третю суботу травня Україна відзначає День Європи. Нині для українців цей день набув особливого значення, адже нашу країну та ЄС єднають не лише спільні цінності, історія та культура. Наразі, країни, які раніше були просто сусідами, стали для нас насправді близькими друзями, помічниками та для багатьох - прихистком та порятунком від російської агресії. Водночас українські воїни стали для європейців міцним щитом, який боронить фактично всю Європу від агресивних імперських амбіцій кремля. Українці тепер - приклад мужності, незламності та героїзму, а також єдності. Цього року святкування Дня Європи в Україні припадає на 21 травня. Це вже 20-й День Європи, який відзначатиме Україна.
Класні керівники нашого закладу провели із колективами виховні години присвячені Дню Європи, та обговорили важливість для України розвитку у європейському напрямку.
 
 
 
 День вишиванки
 
19.05.2022р. з нагоди відзначення Всесвітнього дня вишиванки та з метою збереження та популяризації українських традицій та цінностей нашого народу, вихованці закладу зі своїми родинами долучилися до фоточеленджу «Вишиванка - наш генетичний код»
 
 
 
 
День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії росії проти України
 
У нашому закладі представники учнівського врядування організували флешмоб «Я заслуговую бути щасливим», присвячений вшануванню пам'яті дітей, які стали жертвами війни, розв'язаної росією. Класними керівниками проведено години спілкування «Пам'ятаємо про маленькі серця». Мета ініціативи - сконцентрувати увагу суспільства на жорстокому вбивстві українських дітей та бомбардуванні українських міст і селищ.
 
 
  
День пам'ять та примирення
 
8 травня в Україні відзначають День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни 1939-1945 років. Символом вшанування пам'яті жертв Другої світової війни є червоний мак. Ця квітка - пам'ятний знак жертв усіх військових і громадянських конфліктів, а також відображення кривавого сліду від пострілу. Класними керівниками нашого закладу було проведено бесіди із вихованцями приурочені дню пам'яті та примирення.
 
 
 
Акція «День птахів»

26 квітня 2022р. в закладі проведено акцію «День птахів», під час якої здобувачі освіти разом із вчителем трудового навчання Ковтуном В.О. розмістили шпаківні на деревах прилеглої території.
 
 
 
 
«Твій біль, Україно, - Чорнобиль»
 
Аварію на ЧАЕС за Міжнародною шкалою ядерних подій визнали найбільшою ядерною аварією у світі, найбільшою техногенною катастрофою за всю історію людства, і вона має статус глобальної катастрофи.
Ми із гордістю та шаною згадуємо героїчний подвиг ліквідаторів аварії на ЧАЕС.
Класними керівниками 1-11 кл. проведено виховні години «Твій біль, Україно, - Чорнобиль» та онлайн вікторину «Що ти знаєш про Чорнобиль»..
Дякуємо за подвиг, і вічна пам`ять героям, що віддали своє життя у боротьбі з цією техногенною катастрофою!
 
 
День Цивільного захисту
 
21.04.2022р. в закладі проведено День Цивільного захисту під гаслом «Допомогти! Врятувати! Запобігти! Будь обізнаним!» в онлайн режимі, в рамках якого проведено наступні заходи:
- години спілкування за тематикою «Що треба знати, щоб вижити»: «Як треба дітям поводитися під час війни», «Збереження життя та здоров'я під час воєнного стану», «Правила поведінки під час артилерійського обстрілу», «Дії громадян при виявленні підозрілих предметів», «Дії населення в умовах надзвичайних ситуацій воєнного характеру», «Війна - загроза людству. Як уберегтися від хімічних атак»;
- виставку малюнків, листівок, плакатів на тему «Світе, живи майбуттям!».
 
 
 
 Тижневик психології
 
З 11.04.2022 р. по 15.04.2022 р. у навчальному закладі проведено онлайн тиждень психології, в рамках якого реалізовано наступні заходи:
- челендж доброти «Зроби комплімент своєму однокласнику» для учнів 1-11 кл.;
- флешмоб «Життя - це щастя!» для учнів 1-11кл., під час якого діти пригадали моменти свого життя, коли вони були по-справжньому щасливими;
- флешмоб «Життя - це дар!», в рамках якого школярі представили фотографії краси оточуючої природи;
- онлайн конкурс малюнків «Моє майбутнє» для учнів 5-11 кл., де учні продемонстрували свої мрії та сподівання щодо майбутнього мирного життя;
- вправу «Дерево сили», яка допомагає зрозуміти, що людина може подолати труднощі, використовуючи свої внутрішні таланти і сильні сторони;
- поради вчителям «Як зберігати рівновагу під тиском стресу»;
- тестування педагогів для кращого пізнання себе: «Як ти виглядаєш в очах оточуючих?», «Як зупинити потік «поганих» думок.
 
 
 
Тиждень мистецтва «А вже весна»
 
З 04.04.2022 р. по 08.04.2022 р. у закладі проведено предметно-методичний тиждень мистецтва «А вже весна», в рамках якого реалізовано наступні заходи:
- онлайн конкурс малюнків «Все буде Україна» серед учнів 1-4, 5-11 класів;
- виставку малюнків вихованців 1-4 кл.;
- онлайн конкурс «Чарівний світ витинанки» серед учнів 1-11 кл.
 
 
 
Конкурс «Молодь обирає здоров'я»
 
У період з 28.03.2022р. по 01.04.2022 р. у нашому ліцеї проведено шкільний етап фестивалю-конкурсу «Молодь обирає здоров'я!». Фестиваль-конкурс проводився у номінаціях «Конкурс відео», «Конкурс постерів», «Конкурс малюнків», у яких взяли участь учні 5-11 кл. закладу.
 

Челендж «Перше, що я зроблю після перемоги»
 
21.03.2022 р. вихованці нашого закладу брали участь в онлайн челенджі «Перше, що я зроблю після перемоги». Діти щиро вірять у перемогу України та планують світле щасливе майбутнє разом зі своїми рідними та друзями.
 
 

Патріотичний марафон «Україна понад усе» 
Флешмоб «Дякую ЗСУ»
 
17.03.2022р. вихованці нашого закладу доєдналися до онлайн флешмобу «Дякую Збройним силам України». Діти продемонстрували свій патріотизм та подякували захисникам, які бережуть мирне небо над нашими домівками.
 
 
 Війна Росії проти України
 
З 24.02.2022 р. педагогічний колектив, учні «Вінницького ліцею №36» та жителі мікрорайону Пирогово активно допомагають нашій українській армії, пораненим та переселенцям із зони бойових дій, а саме збирають гуманітарну допомогу та плетуть маскувальні сітки. Ми не залишаємось осторонь та максимально намагаємось допомогти у цей складний для країни час.
 
 
Конкурс «Ми всі різні, але ми всі рівні»
 
22.02.2022р. омбудсмени закладу Кучер С. та Юріна Д. брали участь у міському конкурсі мотиваційних постерів та посіли ІІІ м. серед закладів освіти м. Вінниці. Конкурс проведено з метою здійснення просвітницької роботи щодо запобігання проявам дискримінації серед учасників освітнього процесу.
 
 
Фестиваль ім. Максима Шимка
 
16.02.2022р. у ВМПДЮ ім. Л. Ратушної пройшов Патріотичний фестиваль імені Героя України Максима Шимка. Мета фестивалю - популяризувати українське мистецтво, розвивати творчо обдаровану молодь та формувати почуття шанобливого ставлення до України та подвигу Героїв Небесної Сотні.
Учениці нашого закладу Слепенчук Ангеліна (7-А кл.) та Шевчук Оксана (8-А кл.) створили постери, присвячені пам'яті Сергія Шаповала та Віктора Чміленка. Дякуємо за роботу! Слава Україні!
 
 
День єднання
 
16.02.2022р. учнівський та педагогічний колективи нашого закладу відзначили День єднання та продемонстрували свою громадянську свідомість і солідарність з усім українським народом.
Ми високо цінуємо міжнародну єдність і рішучість у підтримці суверенітету та незалежності України. Збереження цієї єдності є життєво важливою для повернення миру та безпеки в Європу.
 
 
 
Тиждень дитячої творчості «Мистецька палітра»
 
З 06.12.2021 р. по 10.12.2021 р. в закладі проведено заходи в рамках тижня дитячої творчості, а саме:
- виставку дитячих робіт «Зимова феєрія». Класні колективи виготовляли різдвяні зірки, дві з яких, а саме, 1-Б та 8-А кл., вирішено представити на міському конкурсі. Решта зірок стали чудовою прикрасою нашого закладу. Перемогу в міському етапі конкурсу здобула робота учнів 8-А кл. Калініченко Д. та Карпишина В.;
- класні колективи 1-11 кл. прикрасили приміщення закладу новорічними композиціями та витинанками, а представники учнівського самоврядування 9-А та 7-А кл. прикрасили святкову новорічну ялинку;
- педагогом-організатором Крижак О.І. організовано фотовиставку «Ми - за здоровий спосіб життя», в якій брали участь класні колективи 5-11 кл.;
- вчителями трудового навчання Ковтуном В.О. та Арсеєнко В.В. проведено виставку творчих робіт вихованців закладу, а класні керівники 1-11 кл. провели єдину виховну годину «Ми працю любимо, що в творчість перейшла»;
- класні керівники 1-4 кл. організували виставку малюнків учнів початкової школи «Зимові візерунки».
 
 
День молодіжного самоврядування
 
22 грудня у рамках Дня молодіжного самоврядування школярам передали управління громадою. Цього року акцію, яку проводять вже втретє, присвятили важливій події - отриманню Вінницею статусу ЮНІСЕФ «Громада, дружня до дітей та молоді». Впродовж дня хлопці та дівчата мали можливість побачити роботу муніципалітету зсередини.
Представниці учнівського самоврядування нашого закладу Кучер Софія (9-А кл.) та Сідак Марія (8-А кл.) відвідали Департамент комунального майна та були запрошені на відкриття нової лікарні у м. Вінниці.
 
 
День святого Миколая
 
У нашому закладі в період з 22.12.2021р. по 24.12.2021 р. проведено новорічні заходи, присвячені дню святого Миколая та прийдешньому святу Нового Року:
- новорічні квести у 1-4 кл.;
- години спілкування «Новорічні традиції» у 5-6 кл.
 
 
Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства»
 
З 25 листопада по 10 грудня в закладі проведено Всеукраїнську кампанію «16 днів проти насильства» з метою привернення уваги до проблем подолання насильства в сім'ях, жорстокого поводження з дітьми, протидії торгівлі людьми та захисту прав жінок.
Практичний психолог Міщенко С.Г. провела з учнями 1-11 кл.: заняття з елементами тренінгу, тематичні кола, лекції: «Повага до іншої людини», «Ми проти насильства», «Життя без конфліктів» та створила інформаційний вісник для батьків «Протидія насильству у сім'ї».
Учнівським самоврядуванням організовано перегляд відеофільмів «Життя на продаж», «Насильство. Види насильства. Як себе захистити», «Домашнє насильство» в 5-11 кл., а також створено інформаційний Інтернет-дайджест «Знаю! Дію! Захищаю!».
Вчителем образотворчого мистецтва Арсеєнко В.В. проведено виставку малюнків «Щаслива сім'я - без насильства», на якій були представлені роботи учнів 5-7 кл.
Класними керівниками в рамках акції «16 днів проти насильства» проведено виховні години.
 
 
Тиждень знань з безпеки життєдіяльності
 
В період з 01.11.2021 р. по 05.11.2021 р. в закладі проведено тиждень безпеки життєдіяльності.
Представниками учнівського врядування проведено вікторину «Правила безпеки життєдіяльності» для учнів 1-4 кл., під час якої діти продемонстрували свої знання правил поводження на вулиці, вдома, з незнайомим людьми та предметами.
Класними керівниками 1-4 кл. організовано перегляд мультфільмів: Корисні підказки: «Незнайомці», «Сам удома», «Азбука безпеки на дорозі», «Безпечний двір» з метою ознайомлення дітей з правилами безпечної поведінки на дорозі, вдома, у дворі.
Класними керівниками 5-11 кл. здійснено перегляд відеопрезентації Вінницягаз «Безпека при користуванні газом - понад усе! Не допустіть біди!», під час якого здобувачі освіти ознайомились з правилами безпечного користування газом.
В рамках тижневика класні керівники 1-11 кл. провели єдину виховну годину «Здоровий спосіб життя. Збережи найдорожче», а також бесіди з техніки безпеки.
 
 
День Гідності та Свободи
 
18.11.2021р. До дня Гідності та Свободи класними керівниками 1-11 кл. було проведено тематичні виховні години, метою яких стало ознайомлення учасників освітнього процесу з історією виникнення свята; пояснення поняття «гідність» та «свобода»; формування розуміння єдності і цілісності України, усвідомлення себе українцем; розвиток бажання стати гідними громадянами України та почуття особистої відповідальності за долю держави.
 
 
Міжнародний день відмови від паління
04.11.2021р. нашими педагогами проведено виховні години, інформаційні вісники, анкетування на тему боротьби з курінням, з метою формування в учнів відповідального ставлення до власного здоров'я та усвідомлення його ціннісної значущості.
 
 
Міжнародний день толерантності
 
В закладі в період з 04.11.2021р. по 12.11.2021 р. проведено декадник толерантності та реалізовано ряд виховних заходів, в яких брали участь учнівський та педагогічний колективи школи.
Представниками учнівського врядування та педагогом-організатором Крижак О.І. та проведено:
- флешмоб «Стоп-булінг», в ході якого учні виразили свій протест проти проявів булінгу в школі;
- усний журнал «Правила ввічливості», під час якого школярі ознайомились з особливостями тактовного ставлення до оточуючих;
бесіди «Як правильно дружити» для учнів початкової школи, в рамках яких учні дізнались про формування дружніх стосунків в колективі.
Практичний психолог Міщенко С.Г. провела акцію «Долоньки щастя» для учнів 1-4 кл., тренінгові заняття з учнями 5-9 кл., засідання круглого столу «Діалоги без кутів» в 11 кл., on-line консультації батьків «Культура діалогу», під час яких батьки учнів закладу ознайомились з актуальними проблемами щодо виховання підростаючого покоління. Класні керівники 1-11 кл. провели єдину виховну годину «Будьмо толерантними».
 
 
З днем народження, рідна школо!
 
5 листопада 2021 р. учнівський та педагогічний колектив закладу святкували знаменну дату - 15 річницю з дня відкриття нашої школи. Проведено святковий концерт, під час якого вихованці закладу продемонстрували свої таланти, привітали школу та вчителів з річницею заснування. На свято завітала зі словами вдячності та музичним дарунком випускниця нашої школи Савчук Соломія. Вчителі закладу представили до уваги глядачів цікаве та креативне музичне привітання.
 
 
Місячник цивільного захисту
 
У нашому закладі в період з 17.09.2021р. по 17.10.2021р. проведено місячник Цивільного захисту. У школі розміщено пам'ятки щодо правил безпеки під час знаходження підозрілих предметів, пакунків, боєприпасів; вихованці переглянули відеофільми: «Стихійні лиха», «Вогонь друг чи ворог», створено виставку малюнків, стінгазет: «Отруйні рослини та тварини України», «Наші рятівники», «Профілактика інфекційних захворювань». Класні керівники 1-11 кл. провели у класних колективах бесіди: «Надання першої медичної допомоги та психологічної підтримки потерпілим у надзвичайних ситуаціях», «Екологічна безпека» 9-11 кл., «Хімічні катастрофи та екологія» 8 кл., «Краще запобігти небезпеці, ніж з нею боротися» 4-8 кл., «Пожежна безпека у поводженні з легкозаймистими речовинами і матеріалами» 9-10 кл.
 
 
 
Уповноважений з прав дітей
 
29.10.2021 року на базі ВМПДЮ відбувся конкурс Уповноваженого з прав дітей ВМТГ. Учасники змагалися у змістовності та оригінальності виступів, новаторських ідеях у підході до роботи щодо захисту прав дітей та ораторських здібностях.
Омбудсмен нашого закладу, учениця 9-А класу Кучер Софія брала участь у конкурсі та посіла ІІІ місце серед усіх учасників, увійшла до складу Громадського представництва Уповноважених з прав дітей.
 

Інтелектуальна гра «Нон стоп»

08.10.2021р. команда нашого закладу брала участь в інтелектуальній грі «Нон-стоп», яка проводилася на базі Палацу дітей та юнацтва ім. Л. Ратушної.

Школу представляли учні 10 кл.: Геркалюк Анна, Штраус Олександра, Владиженська Анастасія, Слободян Євген та Іщук Владислав.

 
 
День захисника України
 
В період з 4 по 15 жовтня у закладі проведено «Патріотичний марафон» до Дня захисників України:
- бібліотечний урок у 2-Б кл., присвячений святу козацької слави 14 жовтня;
 
 
- педагог-організатор та класні керівники 1-11 кл. брали участь у благодійній акції «Діти - янголи миру». Вихованці виготовили власноруч янголів з фетру та передали солодке привітання бійцям Калинівського полку та військовим у населений пункт Очеретне Донецької області; 
 
 
- педагог-організатор Крижак О.І. провела у класних колективах 5-11 кл. вікторину «Майбутній захисник України», на якій учні змогли продемонструвати знання з основ військової підготовки; 
 
 
- вчителі фізичного виховання Штраус Л.М. та Федорцова Ю.В. провели спортивні свята для учнів 3-А та 3-Б кл. Маленькі вихованці змагалися у силі та спритності; 
 
 
- педагог-організатор Крижак О.І. та класні керівники 7-А та 9-Б кл. брали участь в конкурсі патріотичних мотиваційних постерів «Я хочу миру на своїй землі». Перемогу здобула учениця 7-А кл. Слепенчук Ангеліна. 
 
 
«Увага дорога»
 
В рамках місячника «Увага! Дорога!» з 01.09.2021р. по 03.10.2021р. класними керівниками проведено інформаційні виховні години, головною метою котрих, було звернути увагу вихованців на правила дорожнього руху.
Для учнів початкової школи представники учнівського врядування провели цікаві вікторини та бесіди.
 
 
День миру
 
21.09.2021 р. до міжнародного Дня миру класними керівниками нашого закладу було проведено виховну годину «Мова миру починається з мене».
 
 
«Скажемо разом з нами булінгу «НІ!»
 
20.09.2021р. для педагогічного колективу закладу організовано зустріч із офіцером ювенальної поліції Грібовою Юлією. Вчителі закріпили набуті навички з попередження та протидії булінгу та отримали вичерпні відповіді на спірні питання.
Учнівське самоврядування виготовило пам'ятки про те, як захистити себе і своїх друзів від булінгу, дізналися про свої права, обов'язки. Кожен бажаючий мав можливість висловити власну думку та свій погляд на дану проблему.